3 steg för att motverka inbrott

Om det är en sak som inbrottstjuvar inte uppskattar, så är det att bli störda under intrånget. Din uppgift är därmed att göra det så svårt som möjligt för dem att fullfölja sina planer. Vi har listat våra bästa tips på vad du kan göra för att hålla tjuvarna borta från din verksamhet.

Rutinerade inbrottstjuvar rekar ofta innan de går till handling. Bemanning, lås, placering och eventuell övervakning vävs in i deras strategi. De gillar inte överraskningar – eller att möta eventuella hinder på vägen. Tillgång till värdesaker i form av datorer, kontanter och telefoner spelar också in – det ska vara lättillgängligt och enkelt att bära med sig för att det ska vara värt det. Men hur kan man arbeta proaktivt och stoppa brottet innan det begåtts?

Nedan har vi har listat 3 saker du kan implementera i din verksamhet för att förebygga inbrott.

Integrera komplett säkerhetslösning

Med en övergripande säkerhetslösning anpassad efter din verksamhet och anläggning har du kommit en bra bit på vägen. Kameraövervakning, passersystem och larm skrämmer bort de flesta potentiella tjuvar – innan de ens hunnit börja planera intrånget. Säkerhetslösningar i form av kameraövervakning och larm försvårar för tjuven att omärkbart lyckas ta sig in i byggnaden. Gör det tydligt för obehöriga att anläggningen är larmad och övervakad genom skyltar utanför samtliga passager. 

Passage & lås

Digitala passersystem stärker säkerheten i anläggningen, då behörighet tilldelas och passage kontrolleras av säkerhetsansvarig. Vem som helst kan alltså inte tillträda byggnaden. Anställda tilldelas behörighet smidigt genom en app, vilket minskar riskerna för att traditionella nycklar hamnar i fel händer. Du har även möjlighet att digitalt låsa upp passager för dina besökare. Vi rekommenderar er även att investera i brytskyddade dörrar, för att göra det så svårt som möjligt för eventuella inbrottstjuvar att ta sig in.

Belysning

Placera rörelsekänslig belysning runt om fastigheten. Lampor som tänds vid rörelse skrämmer bort de flesta obehöriga från området – då de inte får jobba ifred. Det är även effektivt att installera timers inomhus, då ljus ger ett intryck av att anläggningen är bemannad. Vilka tider de ska tändas och släckas kan du själv justera, beroende på behov.

Vill du förstärka säkerheten i din verksamhet? Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation. ​​​​​​​

Vad kan vi hjälpa dig med?

Boka en kostnadsfri rådgivning med oss så kommer vi tillsammans fram till hur ditt skräddarsydda säkerhetssystem ska se ut. Du binder dig inte till någon tjänst och rådgivningen är helt kostnadsfri.