Inbrott mot byggföretag ökar – så skyddar du dig ​​​​​​​

Inbrott mot företag, särskilt i byggbranschen, har ökat under senare år. Stöldgods och samhällskostnader uppgår till miljardbelopp. Men det finns sätt att öka säkerheten. Vi presenterar tre konkreta förslag på hur du håller arbetsplatsen säker.

Det är särskilt byggarbetsplatser som utsätts i den nya vågen av inbrott som drabbar svenska företag, rapporterar SVT Nyheter. De presenterar att antalet anmälda inbrottsförsök har ökat med 65 % mellan 2015 och 2019. Många byggföretag vet inte hur de ska hantera utvecklingen.

- Man räknar med att det kommer att hända, säger en av de intervjuade säkerhetscheferna, Peter Martin.

Inbrotten kostar miljarder varje år

2022 anmäldes över 5 800 inbrott på byggarbetsplatser, enligt BRÅ:s statistik. Det är framför allt verktyg, bygg- och verkstadsmaskiner som blir stulna. Det sammanlagda värdet på stöldgodset bedöms ligga på över två miljarder kronor.

30 % av de tillfrågade företagen oroar sig dagligen för stölder, inbrott, hot eller utpressning i sin yrkesvardag. Detsamma gäller företag som bedriver byggverksamhet i socialt utsatta områden. 6 % procent av de tillfrågade företagen har tackat nej till uppdrag, av rädsla för inbrott.

Så ökar du säkerheten på din byggarbetsplats

Idag innebär brott stora utmaningar för flera aktörer. Men med konkreta åtgärder går det att stärka säkerheten för både anställda och utrustning.
  • Med ett digitaliserat passersystem kan du säkerställa att rätt person kommer in på bygget. Utan att du behöver oroa dig för nycklar och taggar som kommer på villovägar.

  • Ett integrerat larmsystem kan hjälpa dig att förebygga inbrott och ge polis och väktare ett försprång.

  • Intelligenta kameralösningar skyddar arbetsplatsen och de anställda proaktivt. 

Vad kan vi hjälpa dig med?

Boka en kostnadsfri rådgivning med oss så kommer vi tillsammans fram till hur ditt skräddarsydda säkerhetssystem ska se ut. Du binder dig inte till någon tjänst och rådgivningen är helt kostnadsfri.