Daniel Olsson: Så är det att arbeta som CCTV specialist

Daniel Olsson är CCTV specialist och har stenkoll på vårt erbjudande kopplat till kameraövervakning.  Idag får vi lära oss mer om hans roll, karriär och hur en typisk arbetsdag kan se ut. Vi börjar med att reda ut vad en CCTV specialist gör.

   
 – Jobbet som CCTV specialist är väldigt varierande. För det första är det i princip vad namnet säger. Jag är specialist inom kameraövervakning och hjälper företaget att hitta och konfigurera en funktion som våra säljare har sålt. Dessutom är jag en länk till teknikerna och hjälper dem oftast över telefon eller fjärr för att lösa problem som uppkommer under projektens gång men även kopplat till service. Jag hjälper också ofta slutkunden direkt med support som har med kameraövervakning att göra. Det är en tjänst där jag ser till att vi följer de riktlinjer som företag har på oss som certifierad anläggarfirma.
 
På gymnasiet utbildade han sig till smed för att sedan arbeta några år som fritidsledare innan han av en slump hamnade i säkerhetsbranschen. 

– En vän till mig sa att de behövde en tekniker på det företaget han arbetade på, en utmaning som jag direkt kände mig manad att anta. Det företaget jobbade då endast med CCTV så det är en stor anledning att det är min starka grund idag.

Några av de saker som Daniel menar att han uppskattar i sitt arbete som CCTV specialist hos oss handlar om att det läggs mycket tid på att utveckla verksamheten och medarbetarna i form av vidareutbildningar. Även variationen i arbetsuppgifter än något som han värderar. 

– En vanlig arbetsdag kan se väldigt olika ut. Antingen sitter jag med dokumentation för ett projekt en hel dag, hjälper teknikerna att driftsätta en anläggning eller ibland också ute hos kund och projekterar eller har en överlämning. Mellan detta kommer det in ett eller annat supportärende som jag jobbar med för att lösa kundens problem, förklarar han och fortsätter.

– Det är dessutom en väldigt bra arbetsplats där alla är lika viktiga oavsett ansvar eller roll. Vi har en väldigt bra sammanhållning och det gör att det är en kul arbetsplats att spendera dagarna på. 

​​​​

Rådgivning

Boka en kostnadsfri rådgivning med oss så kommer vi tillsammans fram till hur ditt skräddarsydda säkerhetssystem ska se ut. Du binder dig inte till någon tjänst och rådgivningen är helt kostnadsfri.