Vår vd Jalal om karriär i säkerhetsbranschen: “jag vill att Corepart ska vara en skola”

Säkerhetsföretaget Corepart växer allt eftersom efterfrågan på heltäckande säkerhetslösningar blir större. Det finns flera tjänster att söka för personer som känner att de passar in i en miljö som är nytänkande och engagerande.

Jalal Anabtawi är vd på Corepart. När han anställer nya kollegor letar han inte nödvändigtvis efter någon med lång erfarenhet av säkerhetsbranschen. Snarare tvärtom.

– Jag vill att Corepart ska vara en skola. En ny kollega ska kunna ta sina första steg in i säkerhetsbranschen, samtidigt som man växer tillsammans med oss på företaget. Det är en väg som många av våra kollegor har gått. I och med att man lär sig mer, får man ta mer och mer ansvar. Det tjänar alla på.

Finns det bra möjligheter att klättra på karriärstegen?

– Absolut. När vi ska göra en ny rekrytering börjar vi alltid med att titta internt. Om vi hittar personen som matchar våra krav på kvalitet och kompetens, kommer vi att satsa på den lösningen i första hand.

Behöver ni rekrytera fler kollegor i dagsläget?

– Just nu växer vi så det knakar. Behovet av kvalitativa teknik- och säkerhetslösningar ökar markant och för att besvara den ökande efterfrågan behöver vi växla upp och få in bland annat tekniker och projektledare.

Hur vill du att Corepart ska vara som arbetsplats?

– Jag vill att företagets anställda ska känna sig som hemma. Det är någonting vi arbetar aktivt med, genom att ha god stämning och högt i tak på kontoret. En plats där vi delar samma värderingar och drar åt samma håll. Vi lever och skapar våra värderingar utifrån vad vi vill att företaget ska vara: engagerat och nytänkande.

Vilka egenskaper är viktigast för att komma in i gruppen?

– Vi bygger teamen precis som man bygger ett fotbollslag. Om man pratar om röda, gröna, gula och blåa personlighetstyper, tror jag att företag behöver hela färgpaletten. Ett välfungerande team bör ha olika kompetenser, erfarenheter och en bra kulturell blandning för att prestera på topp. Därför tror jag att det är viktigt att få en tydlig bild av vilka kompetenser teamet saknar – och försöka hitta en kollega som kan bidra med dem.


Vad kan en ny anställd på Corepart förvänta sig?

– Du får bara en chans till ett första intryck, därför kommer du bli varmt välkomnad av oss. Dina arbetsredskap kommer stå och vänta på dig. Du ska känna att du är en viktig del av teamet från dag ett. Du kommer bli introducerad i våra processer och få det stora perspektivet kring hur vi arbetar. Allt för att du ska känna dig delaktig i hur vi arbetar i koncernen.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Boka en kostnadsfri rådgivning med oss så kommer vi tillsammans fram till hur ditt skräddarsydda säkerhetssystem ska se ut. Du binder dig inte till någon tjänst och rådgivningen är helt kostnadsfri.