Molnbaserade säkerhetssystem förebygger brott

I takt med att brottsligheten i Sverige trappats upp, har efterfrågan på integrerade säkerhetssystem ökat. Utvecklingen av innovativa säkerhetslösningar rör sig snabbt framåt, senast på marknaden är molnbaserade säkerhetssystem. 

Kameraövervakning och passersystem är idag grundläggande säkerhetsåtgärder för flertalet branscher i landet. Oavsett om du arbetar på kontor, sjukhus eller skola är en säker passage och kameraövervakning avgörande för att kunna skapa en trygg miljö för både anställda och besökare. Faktum är att en stor del av de brott som begås idag, kan förebyggas med säkerhetslösningar. Tidigare var enkla lösningar som exempelvis nycklar den främst förekommande lösningen för att säkra dörrar, men i takt med att omvärlden förändras krävs det nu än mer kontrollerbara strategier. Passersystem kan se ut på olika sätt; appar, taggar och kortläsare är förekommande säkerhetsåtgärder idag.
 

Cloudbaserade passersystem

Cloudbaserade passersystem är både enkla och smidiga system; oavsett om du har en eller hundra dörrar som behöver styras och kontrolleras. Du kan välja att öppna dörren genom mobiltelefonen, ett passerkort eller en nyckelbricka, vilket ger dig möjlighet att anpassa lösningen efter vad som passar dig och ditt företag bäst. Du kan även justera behörigheten för varje individs passagenyckel, vilket stärker säkerheten ytterligare då vederbörande endast har tillgång till de områden som hen aktivt befinner sig i. Skulle en nyckel tappas bort, minskar sannolikheten till intrång i delar som är obemannade. Detta rekommenderas för exempelvis sjukhus och större kontorskomplex, som erhåller hög arbetskraft och många besökare.

Fördelen med ett cloudbaserade passersystem är att systemet kan anpassas efter dina behov och förutsättningar. Oavsett vilken version du väljer, passerkort, app eller tagg, har enheterna innovativ funktionalitet, säkerhet och design. Molnbaserade passersystem har mycket stora integrationsmöjligheter med externa system, vilket både underlättar och stärker din övergripande säkerhetslösning. Är du i behov av kameraövervakning eller larm exempelvis, kan samtlig åtgärder synka i molnet vilket ger dig övergripande kontroll över säkerheten.

Webbaserat:

Molnbaserade kontrollpaneler hanterar passerkort, mobilnycklar och registrerar aktivitet, oavsett tid på dygnet och destination.

Mobilbaserat: 

Mobilbaserad passersystem skapar nya möjligheter, då du får tillträde genom ett knapptryck.

Modern hårdvara:

Besökare får tillträde genom incheckningskiosker. Mottagaren till besökaren meddelas redan när besökaren tillräder området. 

Integrationer:

Passersystem kan smidigt integreras med övriga säkerhetslösningar, exempelvis larm och kameraövervakning. 

Cloudbaserad kameraövervakning

Molnbaserad kameraövervakning ger dig fullständig kontroll över vad som händer. Ni får tillgång till era kameror genom en mjukvara som installeras på valfria datorer, läsplattor och smartphones. Ni kan därigenom bevaka områden under realtid, oavsett var ni befinner er. Skulle en incident hända under ett arbetspass, har ni möjlighet att snabbt agera på plats och tillkalla hjälp. Detta skapar en stor trygghet för exempelvis byggarbetsplatser. Du kan även övervaka området efter arbetstid för att få notiser om ett eventuellt intrång skulle ske. Lösningen är kostnadseffektiv då fysisk väktarrondering kan ersättas av kameraövervakningen. Då inspelningarna ger er en tydlig bild av vad som sker och vem som bestiger er mark, kan falsklarm effektivt identifieras, vilket även minskar risker för utryckningar i onödan. 

Fördelen med molnbaserade kamerasystem är att du kan lagra både bilder och videor i molnet under en längre period. Skulle en intrång eller ett brott begås, har du materialet samlat för eventuell bevishantering. Lösningen är både säker, tillgänglig och trygg. 

Livebilder: ​​​​​​​

Du får enkelt tillgång till att övervaka i realtid.

Lagring: 

Säker lagring av inspelat material.

Driftövervakning:

Skulle en kamera sluta fungera eller lagra data, notifieras ansvarig för att snabbt kunna vidta åtgärder.

Fjärrservice:

Inställningar, reparationer och felsökning kan utföras på distans. 

Coreparts säkerhetslösning  

Vi erbjuder skräddarsydda säkerhetslösningar som kombinerar integritet, tillgänglighet och funktioner utan att tumma på säkerheten. Med våra cloudbaserade lösningar kan du enkelt integrera dina säkerhetssystem. Vi hjälper dig gärna att skapa en helhetslösning, där IT underhåll och support ingår under hela processen. ​​​​​​​


Vad kan vi hjälpa dig med?

Boka en kostnadsfri rådgivning med oss så kommer vi tillsammans fram till hur ditt skräddarsydda säkerhetssystem ska se ut. Du binder dig inte till någon tjänst och rådgivningen är helt kostnadsfri.