Öka säkerheten på kontoret med fyra enkla steg

Att personalen känner sig trygg på kontoret bör vara A och O för alla verksamheter. Investera i rätt utrustning och följ våra enkla tips, så kommer du en bra bit på vägen. 

Säkerhet på företag kan innebära flera saker. Det handlar dels om att minimera risken för inbrott, stölder och hotfulla situationer. Men även om att utbilda personalen i hur de ska agera om det börjar brinna eller om någon av kollegorna blir akut sjuk.

Därför är det viktigt att arbeta proaktivt i sitt säkerhetsarbete och på så sätt säkra upp företagsmiljön för potentiella scenarier.

Investera i brandsläckare och hjärtstartare

Det är viktigt att ha rätt utrustning på kontoret. Om någonting oväntat skulle ske, är det brandsläckare och hjärtstartare som kan rädda liv. Se till att det alltid finns fungerande brandsläckare, brandfiltar och hjärtstartare på kontoret. Placera dem på strategiska platser. Alltså där det är större risk för brand och vid utgångar.

Det är viktigt att personalen vet vad de ska göra med utrustningen. Se till att utbilda personalen i brand- och personsäkerhet, minst en gång om året. På så sätt vet alla vad de ska göra om olyckan väl skulle vara framme.

Skapa en tydlig utrymningsplan

Vet alla i personalen vad de ska göra ifall det börjar brinna på kontoret? Det är viktigt att informera om hur man ska utrymma företagets lokaler, på ett koordinerat sätt.

Sätt upp en utrymningsplan tillsammans med tydliga skyltar som visar på vilka utgångar man ska använda. Sätt dessutom upp en återsamlingsplats, där alla samlas efteråt. Då blir det lättare för dig och räddningstjänsten att räkna in alla.

Gör det svårt för tjuven med smarta system

Det finns många olika säkerhetssystem på marknaden. System med olika säkerhetsnivåer och tillägg, beroende på hur stor risk- och hotbild företaget har.

Med smart kameraövervakning kan du säkerställa att företagets lokaler är under uppsyn 24 timmar om dygnet. Om företaget förvarar utrustning och fordon utomhus bör man se över säkerheten med en intelligent kameramast. Den detekterar obehöriga personer, tänder upp gårdsplanen och meddelar räddningstjänsten när någonting är fel.

Vi vet att inget företag och ingen situation är den andra lik. Därför hjälper vi dig att skräddarsy ett säkerhetssystem som anpassas efter dina behov.

Skrota nycklarna – skaffa digitala passersystem​​​​​​​

Nycklar, passerkort och taggar är lätta att tappa bort. Om de väl försvinner är det dessutom dyrt att byta lås på alla dörrar. Ju fler människor som rör sig i företagets lokaler, desto större är risken för att nycklar hamnar i fel händer. Med digitala passersystem behöver du inte oroa dig för manuell hantering och att nycklar försvinner. Personalen har nämligen “nycklarna” direkt i sina mobiltelefoner.

Dessutom kommer du ha kontroll över vilka som kommer och går i företagets lokaler.

Vi skapar trygghet

Varje dag arbetar vi för att göra Sveriges arbetsplatser tryggare genom intelligenta säkerhetslösningar och proaktivt arbete. Vi står till din tjänst. Oavsett om du har en traditionell och utdaterad säkerhetslösning, eller är nyfiken på hur smart teknik kan skapa bättre arbetsflöden, lönsamhet och trygghet.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Boka en kostnadsfri rådgivning med oss så kommer vi tillsammans fram till hur ditt skräddarsydda säkerhetssystem ska se ut. Du binder dig inte till någon tjänst och rådgivningen är helt kostnadsfri.