Partierna röstar för fler säkerhetskameror

Bortser vi ifrån Feministiskt Initiativ, röstar samtliga partier ja till att installera egna säkerhetskameror i Akalla och Husby, Stockholm län.

Kameraövervakning kompenserar polisbrist

SVT har undersökt hur Stockholms stads olika partier ställer sig till frågan om ökad övervakning. Enligt Moderaterna kan kameraövervakning kompensera bristen på poliser till en viss del. I samråd med polis ska kamerorna placeras ut på publika platser där en stor del av brotten begås idag.

Miljöpartiet är “ganska positiva” till förslaget, men anser att mer än så som krävs för att trygga områdena. De föreslår därför ett större trygghetspaket. Vänsterpartiet understryker att övervakning inte ska användas slentrianmässigt och resultera i ett övervakningssamhälle, men att det är användbart för att skapa ökad trygghet.

Fler användningsområden 

Förutom ökad säkerhet i samhället, används kameraövervakning för att trygga gårdar, fastigheter och egendomar. Vi har hjälpt flertalet branscher att skapa både en säker arbetsplats för sina anställda men också kunder. 

Är du i behov av en säkerhetslösning? Kontakta oss!

Vad kan vi hjälpa dig med?

Boka en kostnadsfri rådgivning med oss så kommer vi tillsammans fram till hur ditt skräddarsydda säkerhetssystem ska se ut. Du binder dig inte till någon tjänst och rådgivningen är helt kostnadsfri.