Så skyddar vi din obemannade verksamhet

Allt fler verksamheter digitaliseras och lämnas obemannade idag. Exempelvis matbutiker som vill öka tillgängligheten ute på landsbygden och gymkedjor som vill ge kunderna tillgång till lokalerna dygnet runt. När det inte finns personal som kan ansvara för säkerheten krävs det intelligenta säkerhetslösningar som gör jobbet. I den här artikeln kommer vi ge dig svar på hur du gör din obemannade lokal till en trygg plats. 

För- och nackdelar med obemannade verksamheter

En obemannad verksamhet har många fördelar, som exempelvis lägre kostnader, möjligheten att erbjuda generösa öppettider samt en smidigare och mer flexibel köpupplevelse för kunderna. Men det medföljer även en del risker när det kommer till säkerhet. Det finns två viktiga frågor du behöver ställa dig för att skapa en trygg och säker miljö:

Hur ser jag till att kunderna är säkra under sin vistelse i butiken?
Hur skyddar jag min verksamhet från stöld och skadegörelse?


Kundernas säkerhet


Det absolut viktigaste är såklart dina kunders säkerhet. I brist på personal som kan upptäcka och larma om kunder råkar ut för en olycka, behöver du istället smarta och effektiva tekniska lösningar. 
En viktig del i säkerhetsarbetet är möjligheten för kunden att själva kalla på hjälp. Med trygghetslarm kan kunderna alltid larma en certifierad larmcentral som i sin tur kan kontakta SOS Alarm.
Med våra intelligenta kameror strävar vi efter att proaktivt skydda dina kunder. Våra kameror har ett flertal smarta funktioner som möjliggör tidig upptäckt av något som har, eller kan gå fel. Den uppmärksammar operatören på larmcentralen som har tillgång till alla dina kameror i realtid och kan tala med kunden via högtalare samt snabbt kontakta räddningstjänst.

Lokalens säkerhet


I bemannade verksamheter finns det personal och väktare som kan övervaka besökarna för att förebygga brott och skadegörelse. I obemannade lokaler krävs andra lösningar. 

Kameraövervakning är det främsta verktyget när det kommer till säkerhetsarbetet. Våra kameror kan följa hur personer rör sig inne i lokalen och upptäcka ovanliga mönster. Vid oönskad aktivitet som stöld eller skadegörelse larmas larmcentral där en operatör har tillgång till kamerans bilder i realtid. Operatören kan förutom att snabbt kontakta polis eller väktare även kommunicera med de som befinner sig i din lokal genom en högtalare. 

Passersystem kommer i många former där nycklar, taggar eller koder hör till de vanligaste verktygen för att ta sig in och ut ur en lokal. Med med Mobile Access blir det lättare för dina kunder och säkrare för dig. Kunden använder sin mobila enhet för att få tillgång till lokalen. Passersystemet håller dessutom koll på antalet besökare, så du i realtid kan se hur många sombefinner sig i din lokal. 

Vi samarbetar med landets främsta larmcentraler för att tidsspannet från larm till att väktare eller polis är på plats ska vara så kort som möjligt. Se mer om hur det arbetet fungerar här. 

​​​​​

Vad kan vi hjälpa dig med?

Oavsett om din obemannade verksamhet är en matbutik på landsbygden, ett gym i innerstan eller en annan typ av verksamhet skapar vi alltid en säkerhetslösning anpassad efter just dina behov och önskemål.