5 tips för en säkrare jul

Ser du fram emot en lugn jul- och nyårshelg? Det är du inte ensam om. Tyvärr förknippas inte julen med endast familjemys och matfrossa, utan även brottslighet. Flera verksamheter lämnas oövervakade och det tycks vara den perfekta tiden för intrång. Vi har tagit fram fem konkreta tips på hur du får ett fridfullt avslut på året.

Se över dina värdesaker

Beroende på verksamhet och placering kan det vara mer eller mindre svårt att få insyn i din lokal. Driver du en butik med skyltfönster ut mot gatan, rekommenderar vi dig att dölja så många värdesaker som möjligt. Kassan bör aldrig vara frontad och kontanter placeras bäst i värdeskåp.

Larm förebygger brott

Vi rekommenderar dig att skaffa ett uppkopplat larm. På så sätt är lokalen trygg, även när den är obemannad. Larm består av sensorer som snabbt registrerar eventuella inbrottsförsök. Öppnas dörrar eller fönster, registrerar detektorerna rörelserna. Detta triggar direkt ett larm till larmcentralen, som kan tillkalla väktare och uppmärksamma den ansvarige på företaget. Vi rekommenderar att du synligt kommunicerar att din lokal är larmad. I många fall tänker potentiella inbrottstjuvar två gånger innan de tar steget att bryta sig in i en larmad lokal.
 

Kameraövervakning skrämmer tjuven

Vi rekommenderar dig att sätta upp livekameror vid entrén till din lokal. Precis som larm tenderar denna lösning att skrämma bort en stor del av brottslingarna – innan de ens försöker bryta sig in. Med en kameralösning har du möjlighet att övervaka din lokal i realtid. Du kan enkelt koppla upp dig via app i mobilen. Lösningen lagrar dessutom materialet under flera dygn, vilket underlättar en eventuell polisutredning. Vid intrång kopplas larmcentralen in, som i sin tur kan tillkalla väktare.

Timer för ökad närvaro

Med en timer kan du både automatisera ljud och ljus – även när du inte är på plats. En lokal som upplevs vara bemannad skrämmer bort de flesta inbrottstjuvar.

Ta makten över dina sociala medier

Sociala medier är användbart och effektivt för att dela information, nyheter och att underhålla sina kundrelationer. Däremot ska man vara försiktig kring hur man kommunicerar eventuell frånvaro. Kriminella övervakar ofta konton för att få information om när lokalen är obemannad – speciellt under jul- och nyårshelgen. Var därför försiktig med att kommunicera er frånvaro.

Är du osäker på vilken säkerhetslösning som är rätt för ditt företag? Kontakta oss. Vi har flera års erfarenhet av att hjälpa företag med skräddarsydda säkerhetslösningar. Oavsett bransch kan vi guida dig till rätt lösning, leverans och installation. Vi önskar dig en trygg jul- och nyårshelg! ​​​​​​​

Vad kan vi hjälpa dig med?

Boka en kostnadsfri rådgivning med oss så kommer vi tillsammans fram till hur ditt skräddarsydda säkerhetssystem ska se ut. Du binder dig inte till någon tjänst och rådgivningen är helt kostnadsfri.