Corepart storsatsar inför expansion

Säkerhetsbolaget Corepart satsar på vidare expansion. Nu tas nästa steg för att stärka sin position över hela landet, när en större organisationsförändring inleds och erbjudandet förstärks ytterligare. Första steget är VD-bytet som sker den 1 oktober 2021.

-   Det sker en naturlig förändring i vår ledningsgrupp i samband med att vi satsar på expansion och tillväxt. Det kommer innebära en struktur där vi kan arbeta renodlat med våra olika verksamhetsområden och på så sätt fortsätta fokusera på kvalitet och att möta upp den efterfrågan som finns, berättar David Berndt, grundare och tidigare VD för Corepart.

Sedan starten 2011 har Corepart haft en årlig tillväxt på mellan 20-25%. Nu bäddar man för en ordentlig tillväxtresa. David Berndt kommer i och med detta att fokusera på strategisk affärsutveckling och tidigare Vice VD Jalal Anabtawi som har lett bolaget operativt, tar nu över som VD för verksamheten. 

-   Vi står inför en otroligt spännande resa och jag ser ödmjukt fram emot att få fortsätta driva vår tillväxtresa. Fler affärsområden kommer att växa fram och vi kommer också knyta till oss ännu fler strategiska underleverantörer runt om i landet, något som är helt nödvändigt för att vi ska kunna bemöta den ökade efterfrågan, berättar Jalal Anabtawi, nytillträdd VD. Corepart är ett starkt varumärke i branschen och det är otroligt kul att få vara med och fortsätta forma vår framtid. Jag är tacksam över det förtroende som ägarna och styrelsen visat mig och ser fram emot vår fortsatta resa tillsammans.

Corepart startade som ett IT-bolag men har de senaste åren även blivit en stark aktör inom säkerhetslösningar för både privat och offentlig sektor. På sikt ser man också hur erbjudandet inom cybersäkerhet kommer att byggas ut i takt med att efterfrågan ökar, och här finns stora synergier att ta med sig från bakgrunden.

-  Den här förändringen är ett helt naturligt steg för att vi ska kunna fortsätta fokusera på att stärka vår position på marknaden och utöka erbjudandet med nya affärsområden, säger David Berndt avslutningsvis.
  
Ny VD CorepartNy VD Corepart
Jalal Anabtawi & David Berndt, Corepart
Jalal Anabtawi, VD och David Berndt, grundare

Om Corepart: Corepart är en oberoende helhetsleverantör av intelligenta säkerhetslösningar. Målet är att förändra en traditionell bransch och hjälpa företag och organisationer att utnyttja de tekniska möjligheter som finns idag kopplat till säkerhet.

För ytterligare information vänligen kontakta oss. 
Presskontakt: Agnes Jarfjord, agnes@engageagency.se
VD: Jalal Anabtawi, jalal.anabtawi@corepart.se