Corepart, del av Nordic LEVEL Group, ingår samarbetsavtal med Retailtech för banbrytande säkerhetslösning

Corepart AB, en del av Nordic LEVEL Group, tillkännager samarbetsavtal med Retailtech A/S, en pionjär inom avancerad säkerhetsteknik. Avtalet innebär lanseringen av en banbrytande säkerhetslösning som kombinerar avancerad LIDAR, Light Detection and Ranging, och RFID-teknik för exakt positionering och händelsehantering i realtid. Den exakthet med vilket systemet arbetar, markerar en milstolpe för många företags strävan efter att förbättra säkerheten för både personal och egendom.

Säkerhetslösningen utnyttjar LIDAR-teknikens kapacitet att skapa detaljerade bilder av rörelser inom ett övervakat område som kombineras med förflyttningen av RFID-taggar. Integrationen av de två teknikerna möjliggör en omfattande och precis övervakning och ger möjlighet till snabb respons vid säkerhetshot eller avvikande händelser.

"Samarbetsavtalet med Retailtech är en spännande utveckling som kommer att bredda vårt erbjudande av säkerhetslösningar för valda kundsegment med behov av precisionsövervakning och händelsehantering i realtid. De tekniska framstegen som tekniken ger oss, möjliggör att vi nu ännu effektivare kan hantera de säkerhetsutmaningar som våra kunder står inför. Vårt operativa fokus ligger nu på att implementera lösningen på ett sätt som möjliggör smidig integration i våra kunders befintliga system och processer för att dra maximal fördel av den banbrytande förmågan", säger Araz Bahdjat, Affärsområdeschef på Securified Access by Corepart.

"Coreparts ledande position inom avancerad säkerhetsteknologi bekräftas av samarbetsavtalet med Retailtech. Alliansen stärker vår förmåga att erbjuda framtidssäkra och integrerade säkerhetslösningar som svarar mot den växande komplexiteten i kundernas säkerhetsbehov. Samarbetet är ett naturligt steg i vår strävan att ligga i framkant av teknologisk innovation. Avtalet ger oss en unik möjlighet att skapa mervärde för våra kunder genom kombinationen av LIDAR och RFID-teknologier och vi ser fram emot att tillsammans med Retailtech forma framtiden för säkerhetsbranschen”, säger Jalal Anabtawi, VD på Corepart.

”Vi på Retailtech har arbetat med vår mjukvara Traze med fokus på RFID sedan 2016. Vi är stolta över att nu, tillsammans med Corepart, kunna lyfta lösningen till att utföra banbrytande arbete inom många områden inom säkerhet. Tillsammans med Coreparts kompetens inom säkerhet och våra tekniska lösningar har vi uppnått ett unikt samarbete som tillgodoser kundens behov på ett revolutionerande sätt. Med lösningar som kombinerar rörelse och spårbarhet har vi skapat något helt nytt. Vi ser att detta kommer att utvecklas till ett eget verksamhetsområde hos oss, som kommer i tillägg till vårt kärnområde, detaljhandeln”, säger David Foss, VD på Retailtech.

För ytterligare information:
Jalal Anabtawi
VD, Corepart AB, en del av Nordic LEVEL Group
Tel: +46 (0)8 509 067 05
E-post: jalal.anabtawi@corepart.se

Araz Barthelson Bahdjat
Affärsområdeschef, Securified Access
Tel: +46 (0)8 509 067 09
E-post: araz.bahdjat@corepart.se
​​​​​​​
Om Corepart
Corepart är framtidens säkerhetsbolag och en ledande svensk tjänstebaserad säkerhetsleverantör. Coreparts fokus ligger på att leverera framtidssäkra tjänster. Varje dag arbetar Corepart för att göra Sverige tryggare och mer effektiva genom intelligenta säkerhetslösningar. Bolaget hjälper sina kunder med allt ifrån trygghet i form av kameraövervakning, larm, brandskydd och passersystem - till integration med övriga system så att kunden har en samlad leverantör för samtliga uppkopplade system.

Om Retailtech
Retailtechs grundare har under flera år arbetat i olika detaljhandelskedjor. Målsättningen med Retailtech har alltid varit att göra saker enkla och förståeliga för användare i detaljhandelsmiljöer. Vi började med lagerinventering och förenklade den med RFID. Funktionaliteten har växt över åren, idag erbjuder vi ett komplett affärssystem för detaljhandlare inom skor, mode och sport. 

Rådgivning

Boka en kostnadsfri rådgivning med oss så kommer vi tillsammans fram till hur ditt skräddarsydda säkerhetssystem ska se ut. Du binder dig inte till någon tjänst och rådgivningen är helt kostnadsfri.